Verslag MR-vergadering 22-06-2017

 

Hallo allemaal!


Hierbij het verslag van de vergadering van 22-06-2017 (ons laatste verslag).

Voor jullie het verslag van de laatste vergadering dit school jaar! Daarbij ook de laatste keer dat Oscar en ik een stukje op de schoolsite zetten, want wij zijn geslaagd!! 


We zijn begonnen met het bespreken van de examenuitslagen. Onze school heeft een trotse 81% slagingspercentage gehaald, deze wordt misschien nog hoger na de herexamens!
Daarna hebben we, samen met de OR, de ontwikkelingen rond kunskapsskolan besproken.
Toen de OR weer wegging gingen we verder met de agenda en hebben de actiepuntenlijst besproken en zijn we in overleg gegaan over een nieuw plan: vloggen op school! Klinkt dat niet gaaf?
Na de vaststelling van de jaarrekening hebben we de nieuwe aanmeldingen besproken voor in de MR. Leerlingen uit de bovenbouw zijn ook nog steeds welkom!

 

Heb je iets interessant gelezen? Of nog vragen?
Mail maar gewoon naar ons, dan komt het goed!

 

Groetjes Janne
 

 

Verslag MR- vergadering 29-5-2017

 

Hoi allemaal!
Afgelopen maandag is er weer een vergadering geweest van de MR, waarin docenten, niet onderwijzend personeel, ouders en leerlingen verschillende onderwerpen bespreken.


Hieronder de hoogtepunten:
We begonnen met het bespreken van de jaarrekening 2016 van de Notre Dame, zeg maar het financiële jaarverslag. Veel cijfers en echt wel interessant, ook als je geen economie in je pakket hebt! En fijn joh, Notre Dame doet het goed!
Daarna hebben we de verlagen van vorige keren besproken en vastgesteld. Ook hebben we de actiepuntenlijst besproken en gekeken wat er moet gebeuren1 We hebben ook weer nagedacht over de werving van nieuwe MR- mensen. Als jij intresse hebt, meld  je dan snel aan!


Toen is het concept Kunskapsskolan besproken, een nieuw onderwijs concept en de reden dat wij vrijdag vrij hadden!


Over vrij gesproken, tot slot hebben we de vrije dagen van volgend jaar besproken. Na de rondvraag hebben we afgesloten.


Volgende vergadering is 22 juni, hebben jullie nog stukjes om in te brengen?
Mail ons! 

 

 

OOK LEERLINGEN DOEN AAN MEDEZEGGENSCHAP!


Hallo! Wij zijn Oscar en Janne, en samen met Koszja vertegenwoordigen wij jullie in de medezeggenschapsraad (MR) van de Notre Dame. In het belang van ons als leerling denken wij op bestuurlijk niveau mee over verschillende schoolse zaken.  En er zijn er best wel wat, zoals de zomer- of lenteschool(verdere info volgt nog), de dagelijkse gang van zaken op NDdA,  onderwijsvernieuwing in de toekomst, en ga zo maar door.


Misschien vraag je jezelf nu af waarom dit stukje op de schoolsite staat? Nou we willen ons best doen om jullie aandacht te trekken en jullie te informeren.  Een soort van ‘kijkje in de keuken van de school’. Door een paar keer per jaar even een kleine update te geven van wat er in de MR vergaderingen zoal is besproken, hopen wij jullie er meer bij te betrekken.  

Afgelopen 14 december en 12 januari hebben wij een vergadering gehad. Hier kort een paar puntjes die we hebben besproken: 

  • De schoolbegroting is goedgekeurd.
  • In de NDdA onderwijsontwikkeling wordt in de toekomst de leerling veel meer verantwoordelijk gemaakt  voor zijn/haar eigen leerontwikkeling.  Hierbij wordt gedacht aan een andere manier van toetsen. (Wordt vervolgd!)
  • School zet dit jaar in op een lenteschool voor herkansingen, i.p.v. een zomerschool.
  • De open dag op NDdA (februari) voor het werven van nieuwe leerlingen is voorbereid.

 

Vanaf nu gaan we jullie op de hoogte houden van de belangrijkste MR-nieuwtjes.  De volgende vergadering is op 7 maart Kijk dan tegen die tijd dan weer eens op deze pagina!

 

Vriendelijke groet,


Oscar Weijde (kl5), Janne Knuiman (kl5) en Koszja Poiesz (kl4)

 

 

 

Roosterwijzigingen
Notre Dame vernieuwt
Lokaal 0
School Webazine
Wall of Fame
Notre Dame in beeld