Wall of Fame

 

 

 

Activiteit: Techniek
Naam: Oscar Weijde

Datum: 2012 t/m 2017
Leerlingen op de middelbare school doen vaak hun best om niet uit de toon te vallen. Ook al zeggen ze dat ze “hun eigen ding doen”, doen verreweg de meesten braaf wat een heleboel anderen ook doen. Zo niet Oscar. Die heeft zijn gehele schoolcarrière écht zijn “eigen ding gedaan”. Waar klasgenoten zich stortten op deze of gene popartiest, luisterde Oscar naar klassieke muziek. Voetbal of gamen? Niet aan hem besteed: treinen en spoorregelingen, dat was meer “zijn ding”. En waar de rest zo snel mogelijk naar huis ging om “leuke dingen te doen”, bleef hij op school  om zíjn “leuke dingen” te doen. Dat was dan bijvoorbeeld helpen in de techniek bij de podia, meepraten in leerlingenraden en MR, stuntcommissie en nog meer kleine en grote klussen. Als je iemand nodig had: op Oscar kon je altijd rekenen en hij cijferde zichzelf weg om anderen te helpen
 

Activiteit: De WaterWeek
Datum: 30-3-2015 t/m 1-4-2015
Klas: 1D

 

De leerlingen van 1D hebben in de week van 30 maart tot 3 april allerlei acties bedacht om geld in te zamelen voor een watertap op school en een waterbron in een ontwikkelingsland. De acties die de leerlingen hebben bedacht zijn onder andere: de SPONSorloop tijdens de gymles, het verkopen van zelf gemaakte lekkernijen, het rondbrengen van klassenpost, een loterij, etc.. De actie heeft 3094 euro opgebracht! De watertap is geleverd door de organisatie ‘Join the Pipe’. Dit is een ideële organisatie die waterinstallaties verkoopt. Op deze manier is de WaterWeek ook verbonden geweest aan een goed doel in een ontwikkelingsland. De watertap is geplaatst in de aula. 1D van 2015, goed gedaan!

 

Datum: 12 februari 2015
Naam: Jeske Troost
Klas: 5 in het jaar 2013-2014

 

Jeske Troost is op dinsdag 6 januari 2015 te zien geweest in het programma “je zal het maar hebben.” In dit programma krijg je in korte tijd een prachtig beeld van Jeske. Jeske heeft een brozebottenziekte, heeft altijd pijn, slikt veel medicijnen en ligt 23 uur per dag op bed. Maar in tegenstelling tot wat je zou verwachten is Jeske de meest positieve persoon die je je maar kunt voorstellen. Bij Jeske is het glas altijd halfvol. Ze is met haar instelling een voorbeeld en inspiratiebron voor velen. Bij de diploma-uitreiking in juni 2014 kreeg ze een staande ovatie omdat ze vanuit haar bed ook nog geslaagd is voor de havo. Iedereen was zo trots als een pauw. Als er iemand hoort op de Wall of Fame dan is het Jeske Troost. 

 

Activiteit: Stuntdag
Datum: 17 april 2014
Naam: De stuntcommissie
Klas: 5

 

De stuntcommissie is gekozen voor de Wall of Fame voor de organisatie van een succesvolle vernieuwende stuntdag. Een positieve dag met een leuke start, betrokkenheid van alle docenten, een erg grappige taartenwedstrijd, een prijzenfestival voor docenten en een colorparty. Deze stuntcommissie heeft een nieuwe stunttraditie ingezet.

 

Activiteit: Organisatie Paarse Vrijdag

Datum: 13-12-2013
Naam: Merel Jacobs en Eline Schenk
Klas: 5C

 

Merel en Eline en anderen hebben samen voor het eerst op de Notre Dame de Paarse vrijdag opgestart. Dit is een dag die in het teken staat van de strijd tegen homofobie. Hoe zorg je ervoor dat er respect is voor homo’s en lesbiennes?  De groep heeft in de aula op het scherm een filmpje laten zien met beroemdheden die homo of lesbi zijn met het liedje True Colors erbij. Merel heeft ook nog een mooie persoonlijke speech gehouden en er werden anti-homofobie bandjes uitgedeeld. Het was een succesvolle eerste Paarse Vrijdag en we hopen dat er nog velen zullen volgen.

 

Activiteit: Castle Lane Rock 2014

Datum: 21-02-2014
Naam: Jochem Macaré
Klas: 4B

 

Jochem heeft met zijn nummer ‘Waiting for my Prey’ Castle Lane Rock 2014 gewonnen. Het nummer viel niet alleen op vanwege de muziek, maar met name ook door de podium-act. 

 

Activiteit: Innovatie 2013-2014

Datum: schooljaar 2013-2014
Naam: Joppe Hamelijnck
Klas: 5C

 

Joppe heeft in het schooljaar 2012-2013 het plan opgevat om in het nieuwe schooljaar de Wall of Fame te starten. De Wall of Fame is een plek voor leerlingen die iets bijzonders hebben gedaan voor de school. Een paar keer per jaar worden leerlingen of groepen genomineerd die iets bijzonders hebben gedaan voor de school. Daarnaast heeft Joppe in zijn eindexamenjaar met een aantal leerlingen het vernieuwde jaarboek tot een succes gemaakt. Anders gezegd: een vernieuwende leerling die een plek verdient op zijn zelf bedachte Wall of Fame. 

 

 

Roosterwijzigingen
Notre Dame vernieuwt
Lokaal 0
School Webazine
Wall of Fame
Notre Dame in beeld